3 tips om u op weg te helpen in het proces

TIP 1 - Pak het 'oude' plan erbij

Pak het plan van afgelopen jaar erbij. Wat zijn de onderwerpen waarmee jullie voortvarend aan de slag zijn gegaan en de gewenste resultaten hebben behaald? Wat zijn de lessons learned die nuttig zijn voor het volgende jaarplan? Zitten er onderwerpen tussen die komend jaar ook nog relevant zijn en een plek moeten krijgen in het jaarplan 2019? 

TIP 2 - Inventariseer per stakeholder de 

sterke punten en de verbeterpunten

Hang per stakeholder (Klanten & Partners, Medewerkers, Maatschappij, Bestuur & Financiers) een flap op. Laat de groep per stakeholder nadenken over de onderwerpen waarop volgens hen verbeterd, versterkt en vernieuwd moet worden. Laat ze dit op een post-it schrijven en deze post-its op de stakeholder flap plakken. Geef vervolgens iedereen in de groep 7 stickers en laat ze deze stickers op de 7 post-its plakken die voor hen de meeste prioriteit hebben. Na deze exercitie heb je visueel gemaakt waar de groep als geheel de prioriteiten heeft liggen. Dit vormt het vertrekpunt voor het formuleren van de succesbepalende factoren.

TIP 3 - Zorg voor horizontale afstemming met een Parade

Als alle plannen eenmaal af zijn is het tijd voor een Parade. In deze Parade presenteren de afzonderlijke teams/afdelingen de plannen aan elkaar. Met deze Parade krijgen de teams/afdelingen zicht op elkaars ambities en doelen en kunnen ze de handen ineenslaan bij gezamenlijke doelen.Kunnen we u ergens mee helpen? 

Feedback op uw plan 

Is het plan (bijna) af, en wilt u graag feedback op het resultaat? Wij kijken en denken graag met u mee.


A3 opfrisworkshop

Op aanvraag verzorgen wij een A3 opfrisworkshop. Tijdens de workshop zetten we A3 weer op het netvlies van de deelnemers, geven we tips & tricks mee en houden we de plannen tegen het licht

Begeleiding A3 sessie

We begeleiden groepen (teams, afdelingen, MT's) met het opstellen van een A3 jaarplan. In circa één dagdeel maken we met de groep een mooi A3 plan.

Wij helpen graag!

Stel uw vraag in onderstaand formulier en u ontvangt z.s.m. een reactie van ons!

Bekijk ons volledige aanbod