Onze boeken

Gratis E-boek: Naar leiderschap in planning & control met de A3 methodiek 

Vraag nu gratis dit E-boek 'Naar leiderschap in planning & control met de A3 methodiek' aan. Vul onderstaande gegevens in en ontvang de link naar het E-boek.

50%
Download nu het e-book
Vul uw gegevens in en ontvang het boek!
Wij houden ook niet van spam. Wel sturen we u graag waardevolle mails die betrekking hebben op de A3 methodiek.
Download direct
E-boek naar leiderschap in planning & control met de A3 methodiek

Gratis E-boek: A3 methodiek in het onderwijs

Vraag nu gratis dit exclusieve e-boek van 60 pagina's aan waarin u zult lezen hoe u met één A3 jaarplan meer focus, sturing en commitment creëert. Dit E-boek bevat een selectie uit het boek ‘Van goed naar excellent onderwijs’.

50%
Download nu het e-book
Vul uw gegevens in en ontvang het boek!
Wij houden ook niet van spam. Wel sturen we u graag waardevolle mails die betrekking hebben op de A3 methodiek.
Download nu
E-boek A3 methodiek in het onderwijs
Boek A3 methodiek de theorie

Boek: A3 methodiek 

‘Meer sturing met minder papier’, dat is waar het om draait in dit basisboek A3 methodiek.  De in dit boek gepresenteerde A3 methodiek stelt organisaties in staat de vaak starre en weinig bezielende planning & controlcyclus om te vormen tot een cyclus waarin interactie, inspiratie en betrokkenheid van managers en medewerkers centraal staan. En dat is precies waar het vaak aan ontbreekt!

A3 methodiek introductie & werkboek

Boek: A3 methodiek Introductie & Werkboek

Dit Introductie & Werkboek beschrijft een manier van werken waarbij iedere medewerker een bijdrage kan en mag leveren aan het realiseren van de gewenste toekomst van het team of de organisatie. Deze manier van werken, ‘de A3 methodiek’, is naast de verbetering van bestaande planning & control cyclus ook juist effectief in situaties waarin een organisatie voor een veranderopgave staat. Het overbrugt de afstand tussen strategie en actie. 

Generatie A3 A3 methodiek

Boek: Generatie A3

'Transformationele leiders over de betekenis van de A3 Methodiek'

In Generatie A3 doet een groot aantal leiders verslag van de wijze waarop zij veranderingen in hun organisatie vormgeven. Het boek gaat in op de werkwijze, maar toont vooral ervaringen van leiders met de A3 methodiek. Daarnaast wordt ingegaan op de wetenschappelijke grond voor het enthousiasme voor A3.

Van goed naar excellent onderwijs

Boek: Van goed naar excellent onderwijs 

'Voor schoolleiders die sturen op continue verbetering zonder administratieve lasten'

Dit boek beschrijft hoe schoolleiders met dit insturment een middel in handen krijgen om snel en doeltreffend - met meer draagvlak - hun jaarplannen te realiseren. En dat met niet meer regels dan nodig, zonder overbodige administratieve lasten, en met een professionele en doelmatige monitoring van de bereikte resultaten. Aan de hand van veel praktische tips, voorbeelden en ervaringsverhalen laten de auteurs zien wat je als schoolleider kunt doen om van een goede naar een excellente onderwijsorganisatie te groeien.

Leiderschap in planning & control

Proefschrift leiderschap in planning & control

Een onderzoek naar de grondslagen, werking en implementatie en het effect van de A3 methodiek

Dr. H.J. (Henk) Doeleman ontwikkelde een benadering de A3 methodiek als alternatief voor bestaande, vaak meer bureaucratische, werkwijzen van planning & control. De kwantitatieve effecten en de kwalitatieve aspecten van deze methodiek heeft hij onderzocht en beschreven in zijn proefschrift ‘Leiderschap in planning & control’. De benadering is tevens onderzocht op haar bijdrage aan de kenmerken van succesvol veranderde organisaties.

De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control A3 methodiek

Boek: De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control

De planning & controlcyclus is misschien wel het belangrijkste besturingsproces in een organisatie. De harde werkelijkheid blijkt echter uit de titel van dit boek. De auteurs hebben een veel meer inspirerende planning & control voor ogen dan de huidige die dikwijls als een ritueel met veel papierwerk wordt ervaren. De auteurs laten zien dat die planning & control niet slechts een rationeel en analytisch proces is, maar dat dit proces rendeert wanneer het is ingebed in een waarde-gedreven organisatie met transformationeel leiderschap. 

De 25 ideeën zijn geordend naar Ten Haves managementconcepten van doelgericht en doelbewust veranderende organisaties. Ze zijn onderbouwd met actuele inzichten uit de literatuur en borduren voort op Doelemans publicaties over de A3 methodiek. Eigenlijk zou elke organisatie haar werkwijze in de planning & controlcyclus moeten leggen naast de praktische checklist die dit praktijkboek biedt.